WAT IS DE COERVER COACHING CHAMPIONS ACADEMY?

De Champions Academy is een voetbalopleiding van Coerver Coaching op locatie Bijlmer Sportpark in Amsterdam. De opleiding is bedoeld voor gemotiveerde spelers die nog meer uitdaging zoeken in effectieve trainingen en hun ontwikkeling een boost willen geven.

Binnen de Coerver Coaching Champions Academy blijven we elk jaar evalueren en leggen we de lat hoger, zodat wij de spelers kunnen ontwikkelen tot complete speler. Ook al draaien de spelers nog niet op professioneel wedstrijdniveau mee, het trainingsschema en de methode doen dit wel. Dit vraagt van trainer, ouder en speler het nodige en dat maakt ons programma enkel geschikt voor hen met een topsportmentaliteit.

Training volgens de BVO-structuur
Coerver verzorgd 5 voetbalmomenten in de week met 10 trainingsuren per week.
De wedstrijden in de KNVB competitie worden gespeeld op zaterdag. Daarnaast spelen wij op de dinsdagen wedstrijden op maat, waarbij we de tegenstanders op teamniveau uitkiezen om de ontwikkeling van het team te bevorderen.

Maandag: training inclusief fysieke loop- en coördinatietraining
Dinsdag: oefenwedstrijd op maat
Donderdag: training
Vrijdag: training
Zaterdag: competitiewedstrijd

De Champions Academy bestaat uit een O15/O16 team: geboortejaar 2008 & 2009.

Optioneel: op zondag doortrainen bij de Performance Academy.

Wat ontwikkel je?
De Champions Academy is een ontwikkelingsprogramma dat is gericht op spelers maximaal te laten ontwikkelen. Dit wordt bereikt door spelers te voorzien van professionele coaching, specifieke technische- en fysiologische trainingsprogramma’s, eersteklas faciliteiten en een uitgebreid ontwikkelingsprogramma, zowel op als naast het veld.

Door middel van ons programma zullen spelers onder andere hun discipline, topsportmentaliteit en motivatie verder ontwikkelen. Dit doen wij aan de hand van de Coerver Coaching trainingsmethodiek, waarbij wij spelers opleiden tot een totaal complete speler. Ons doel is om het beste uit een spelers te halen om ze naar een hoger niveau te brengen, zodat zij na het volgen van onze voetbalopleiding op een hoger niveau kunnen spelen.

Hoe doen wij dat?
Bij de Champions Academy krijgen de spelers training en coaching volgens onze unieke FIFA erkende trainingsmethode: effectieve trainingen door de wetenschap onderbouwd.

De voetbalopleiding bestaat uit 10 trainingsuren per week aan de hand van de Coerver System of Player Development©. De Coerver Code© bevat alle kwaliteiten die volgens ons het Coerver Coaching System kan ontwikkelen: skills, speed, sense, stamina en spirit. Het zijn de kwaliteiten waar alle grote spelers over beschikken en de kwaliteiten die wij graag bij onze spelers ontwikkelen. Om dit te kunnen bewerkstelligen maken wij gebruik van onze:

 • Pyramid of Player Development©
 • Pyramid of Moves©
 • Pyramid of Ball Mastery©

Bij het werken aan de individuele ontwikkeling is het essentieel dat spelers beide voeten kunnen gebruiken: ’technische balans’. Dit is iets dat spelers vaak niet vanzelf ontwikkelen – als gevolg dat spelers sterk afhankelijk zijn van hun favoriete voet.

Gezien de ontwikkeling van het spel zal er steeds meer gevraagd worden van de inviduele technische vaardigheid en beheersing van de core skills met beide voeten (op snelheid en onder druk). Goede decision making skills (sense) en fysieke conditie (strenght) zijn ook essentieel voor toekomstig succes.

Begeleiding van onze fysiopartner Fysiomed

 • Fysieke loop- en coördinatietraining
 • Metingen
 • Fysiotherapie en behandelingen

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP-gesprekken)

Extra's
Vier scoutingsdagen per seizoen
Op vier momenten per jaar nodigen wij scouts uit voor onze scoutingsdagen. Tijdens de scoutingsdagen kunnen onze Coerver Kids zich in de kijker spelen bij de aanwezige scouts, en gedurende het traject worden gevolgd. Op de scoutingsdagen krijgen scouts van scoutingpartners de gelegenheid om de spelers en speelsters individueel te bekijken en de ontwikkeling tijdens het traject te volgen. Onze scoutingpartners zijn Ajax, FC Utrecht, FC Volendam, Almere City en AFC.

Skills@Home
Onze spelers krijgen per week nieuwe ‘Skills@Home’ van ons mee. Dit betreft opdrachten die zij ook thuis kunnen uitvoeren, naast de trainingen en wedstrijden. Deze opdrachten zijn op basis van de Coerver Code©.

Voetbalreis buitenland (trainingskamp)
Tijdens de voetbalreis gaan de spelers een week naar het buitenland. De reis betreft een trainingskamp met vollop voetbalactiviteiten als trainen, wedstrijden spelen, training krijgen door trainers van een profclub, stadionbezoek of wedstrijd bekijken etc.

Locatie Bijlmer Sportpark
De trainingen worden verzorgd op locatie Bijlmer Sportpark in Amsterdam. Tevens zullen hier de wedstrijden worden gespeeld, tenzij het een uitwedstrijd betreft.
Wat betekent dat?
Bij het adequaat volgen van het Champions Academy programma zoals deze is bedoeld zullen spelers een boost in hun ontwikkeling krijgen.
Tijdens de voetbalopleiding is de discipline, topsportmentaliteit en motivatie is verder ontwikkeld.

Goede voorbereiding op een mogelijke stage
Ons doel is om het beste uit een speler te halen om ze naar een hoger niveau te brengen, zodat zij na het volgen van onze voetbalopleiding op een hoger niveau kunnen spelen.

Wat kost het?

De kosten voor de trainingen bedragen 100 euro per maand. U koopt bij ons 400 trainingsuren per seizoen in.

10 uur per week x 40 weken. = 400 trainingsuren.

The Coerver Code©

De Coerver Code bevat wat we de Coerver 5 ‘S’ Player Essentials noemen. Wij geloven dat deze 5 essentiële voetbalkwaliteiten ook de ‘Life Skills’ van spelers verbeteren.

De 5 “Essentials” van voetbal en de bijbehorende ‘Life Skills’:

 • Skills: vertrouwen en creativiteit
 • Speed: competitie en focus
 • Sense: decision making en verantwoordelijkheid
 • Stamina: discipline, welzijn en werkethiek
 • Spirit: communicatie, respect, sportiviteit, lef en durf, inzet en toewijding

Pyramid of Player Development©

Ball Mastery: de basis
Het balgevoel, controle en het vertrouwen.
Dit leert hard werken & eigen verantwoordelijkheid.
Receiving & Passing: de teamwork skills
Dit leert communicatie.
1v1 Moves: individuele skills
Om balbezit te houden, en ruimte of tijd te creëren.
Dit leert vertrouwen en creativiteit.
Speed: mentale en fysieke snelheid
Met en zonder bal. Versnelling, reactie en decision making.
Dit leert competitiviteit.
Finishing: scoringsvaardigheden
Focus, timing, lef en durf, en concentratie.
Dit leert verantwoordelijkheid.
Group play
Small group defence, fast break attack en combinatiespel.
Dit leert teamwork.

Pyramid of Moves©

Het doel van alle Coerver 1v1 moves is om ruimte te creëren om met de bal te rennen, passen of te schieten.

Change of direction
Moves die worden gebruikt om de bal af te schermen.
Stops & starts
Moves die worden gebruikt om ruimte te creëren door van snelheid te veranderen.
Feints
Moves die worden gebruikt om ruimte te creëren links of rechts van de tegenstander.

SCHEMA KEEPERSTRAINING 

 

Trainingsdagen en tijden keeperstrainingen:
Vrijdag: 16:30 – 18:00 uur
Zondag: 12:00 – 13:30 uur
Locatie: Bijlmer Sportpark

Hoe kom je in aanmerking?

Niet iedereen is geschikt voor de Champions Academy, alleen de beste van de beste spelers worden geselecteerd. De Champions Academy is dus bedoeld voor spelers die beschikken over een topsportmentaliteit en het beste uit zichzelf willen halen. Indien dit het geval is kunnen spelers zich aanmelden om deel te nemen aan de ‘’Coerver Stage Trainingen’’!

Tijdens de ‘’Coerver Stage Trainingen’’ krijgen spelers de kans zich te laten zien voor de Champions Academy aan de hand van de 3v3 Small Sided Games partijvormen. Niet alleen de Coerver scouts zullen aanwezig zijn: ook de officiële samenwerkende scouts (Ajax, FC Utrecht, FC Volendam, Almere City FC en AFC) en onofficiële samenwerkende scout (zoals Feyenoord, Twente/Heracles, Go Ahead Eagles) zullen optioneel aanwezig zijn. 

Aan het eind van de training wordt bekend gemaakt wie er is geselecteerd voor de Champions Academy of voor welk ander traject de spelers in aanmerking komen.

Het Champions Academy pakket

5 voetbalmomenten per week

 • 3 à 4 trainingen en 1à 2 wedstrijden
 • Training volgens onze unieke FIFA erkende methode (effectieve en wetenschappelijk onderbouwde trainingen)

Begeleiding van onze fysiopartner Fysiomed

 • Fysieke loop- en coördinatietraining
 • Metingen
 • Fysiotherapie en behandelingen

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP-gesprekken)

Voetbalreis buitenland (trainingskamp)

Goede voorbereiding op mogelijke stage

 • Scoutingsdagen (4 per seizoen): scoutingpartners: Ajax, FC Utrecht, FC Volendam, Almere City en AFC.

Contributie Champions Academy

Champions Academy € 100,- per maand exclusief eenmalig kledingpakket en voetbalreis (trainingskamp)*
Extra moment bij de Performance Academy € 50,- per maand

*De kosten van het kledingpakket t.w.v. € 850.- bedraagt € 425.-
*Wij hebben altijd voornemens om op voetbalreis te gaan. Aan het begin van het seizoen wordt naar de mogelijkheden gekeken en besproken.

Niet leden van Coerver Coaching betalen eenmalig inschrijfkosten van € 25,-

 • Bij het aanmelden van twee of meer kinderen uit een gezin, ontvangt u 10% korting op de maandelijkse contributiekosten zolang beide kinderen ingeschreven staan. Indien u in aanmerking wilt komen voor de 10% korting, kunt u dit aangeven bij opmerkingen/bijzonderheden.

Wil jij een Stage Training volgen? Vul dan hieronder je gegevens in.