Voetbal Fysieke Coördinatie Training

De Voetbal Fysieke Coördinatie (VFC) Personal Trainingen worden verzorgt door Remco Kroonenburg. Remco is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Sport, Management & Ondernemen. Tijdens de SMO heeft Remco zijn Europese Personal Trainer certificaat en cursus tot voetbaltrainer (TC3) behaald. Mede vanuit zijn jarenlange ervaring als voetbal- docent en trainer is zijn passie ontstaan om kinderen te helpen, trainen en begeleiden. Remco is een enthousiaste teamspeler met een grote liefde voor samenwerking. Remco is als VFC trainer werkzaam bij Coerver Coaching vanuit onze samenwerkingsovereenkomst met Fysiomed. Fysiomed is één van de grootste organisaties op het gebied van fysiotherapie, met de beste specialisten, en is er voor de medische begeleiding en verzorging van alle spelers en speelsters uit de opleiding van Coerver Coaching.

Fysiomed heeft een plan geschreven om de jonge sporters beter en sneller te leren bewegen. Aan de hand van dit plan worden trainingen ingedeelt om stabiliteit, mobiliteit, kracht, explosiviteit en ook snelheid te vergroten. De trainingen bestaan uit drie gedeeltes een warming-up, loopscholing en krachttraining. De inhoud van de trainingen wordt aan de hand van de spelers zijn/haar verbeterpunten en/of belangstellingen gepersonaliseerd. Voor de eerste training plaats vindt zullen speler (en ouder) samen met Remco een intakegesprek voeren, tijdens het gesprek zullen de persoonlijke wensen en doelen van de speler worden besproken om zo tot een gepersonaliseerde trainingsplan te komen. Gedurende het verloop van de trainingen kan het trainingsplan worden gewijzigd adhv verkregen inzichten, bijvoorbeeld door persoonlijke ontwikkeling. Na afloop van ieder trainingsmoment krijgen de spelers ‘’VFC at Home’’ opdrachten mee, zodat de spelers zichzelf ook thuis nog verder kunnen ontwikkelen.

Tijdens de warming-up ligt de focus op het warm maken van de spieren warm, zo wordt de kans op blessures verkleind. Ook zullen mobiliteit en stabiliteit getraind worden in dit gedeelte. Vanuit het eerste gedeelte maken we de overstap naar loopscholing, waarbij we op verschillende aspecten coachen. Tijdens de loopscholing zullen we voornamelijk focussen op ritmisch bewegen, lopen op voorvoeten, goede afzet en overige aspecten die ondersteunend zijn om sneller te bewegen. In dit gedeelte gaat het om een goede techniek aanleren bij de kinderen, zodat zij hier profijt van hebben in het voetbalveld. Tot slot eindigen we elke training met een deel krachttraining. Tijdens het uitvoeren van de krachtoefeningen zullen we ons richten op het ontwikkelen van explosieve kracht, core stabiliteit en diverse technieken. Tijdens de trainingen worden de Coördinatie loopvormen veelal met een voetbal uitgevoerd, hiermee onderscheiden wij ons van andere Fysieke Coördinatie trainingen. Verder onderscheiden wij ons dankzij de interactieve trainingswijze tussen trainer en speler, zoals te zien in de afbeeldingen.

De VFC Personal Trainingen worden per vier trainingsmomenten afgenomen. De trainingen duren een uur en kosten €60 euro per training.  U kunt een training inplannen op maandag, vrijdag en/of zondag. De VFC Personal Trainingen vinden plaats op de voetbalvelden van OSC, te Dokter Meurerlaan 5 (1067 SM Amsterdam).  

Met vragen of opmerkingen kunt u ons bereiken via Info@CoerverCoaching.nl, wij zullen u zo spoedig mogelijk benaderen en/of in contact brengen met Remco. Het verdere contact zal via mail en/of whatsapp gaan.